euterpe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O zdrobneninách a zlomenom srdci z Marsu

Že ľadová kráľovná. Za to, že nie som "cici-mici, čáu mojka, máš bohovský svetríček", "cukríček, ja ťa tak lubenkám, cmuuuuk" a dokonca ani "majkaj sa peknučko a spinkaj sladunko". Fuj, koža totej husi v procese naskakovania. U mna sa ľad topí vo veľkom, len potrebujem tú správnu dávku žeravého uhlia.
Škatuľkujeme. Načo byť mininalistami. Krabicujeme priam. Myslíme si, že všetkých poznáme, že všetko vieme, že sme všetko videli. Vie ma to nasrať, a poriadne.

Že ľadová kráľovná. Za to, že nie som "cici-mici, čáu mojka, máš bohovský svetríček",  "cukríček, ja ťa tak lubenkám, cmuuuuk" a dokonca ani "majkaj sa peknučko a spinkaj sladunko". Fuj, koža totej husi v procese naskakovania. U mna sa ľad topí vo veľkom, len potrebujem tú správnu dávku žeravého uhlia.

S Iv sme v tomto rovnaké. Len ona má chlapa, ktorému to nevadí, a ja nemám chlapa, a tomu to vadí. A hneď som frigida.Bola by som fajná telenovelová postava, len mám obavu, že žiadna z tých tragických hlavných hrdiniek, kvôli ktorým  idú všetci skočiť z najbližšej skaly pridruženej k susednej hacyende. Žiadna Esmeralda, Rosalinda, Manuela, ani jednoduchá Mária. Bola by som tá mrcha Graciella, ktorá zelenej Esme nechce prepustiť Sí-eja čiže Chosé Armanda, pričom ho vôbec neľúbi a chce býčieho krotiteľa Andreasa, lebo on je ten vagón so žeravým uhlím. A má pekné biele zuby kontrastujúce s jeho snedou pokožkou. Mňam.

On VERÍ, že ja som vnútri krásna. Bože, to je také dojemné. Škoda, že mám po ruke len vlhké vreckovky, tie sú praktické v 99 percent prípadoch, okrem tohto, keď by som ju mala akože omokriť vlastným slzným sekrétom. Viera je pekná vec. To je to, čo nemôžeme obsiahnuť našim pidirozumom a preto tvrdíme, že to proste je tak a nikto nám našu pofidérnu pravdu nezoberie.

RL mi tvrdí, že som to mala skončiť už dávno a chlapi mi v poslednej dobe venuvávajú cenné rady a postrehy. Akože lebo sú z Marsu, a tam je asi nejaké viac brain-friendly ovzdušie ako na našej lážo plážo Venuši.

Takže som kurva, lebo sa nechávam pozvať do kina, keď chcem následne zlomiť srdce. Ale pritom, ja to srdce zlomiť vôbec nechcem a ja si to kino naozaj mileráda zaplatím, tých 5 eur nezruinuje môj študentský rozpočet, teda minimálne pokiaľ nebude znova v Poluse môj najlepší kamarát ujo s paličkou šmátralkou, ktorá minule náhodou vyšmátrala moju kabelku. Tak ale, každý si zaslúžime pekné Vianoce. Niektorí aj vo februári, prečo nie. Som veľkodušná. Teda, aby som sa vrátila k prachom a roztočmi zapadnutej pointe, ak zostane pri tých 5 eurách. Proste sa necítim ako kurva, tak neviem, či mám nejaký problém alebo čo.

Vlastne som došla k tomu, že ak je niekto duševná kurva, tak by sa celý rozdal, takže je to vlastne pozitívne slovné spojenie. Jazykovedná slučka, juj.

Tak a teraz nainhalujem trochu vzduchu z ventilátora, zmes pomletého hmyzu nadrobno plus dáky ten zvyšok, nech sa mi dobre spí.

Sladučičké sníčky, miláčikovia. Cmuuuuuk

amor fati | stály odkaz

Komentáre

  1. euterpe
    Takže som kurva, lebo sa nechávam pozvať do kina - keby to tak bolo ako to Ty myslíš, tak všetky ženy by sme museli pokladať za kurvy. Laco
    publikované: 22.07.2009 08:09:33 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. och.. ten cmuk na konci mi pokazil dojem..
    duševna kurva.. pekný vyraz.. nachadzam sa v nom..:))

    Ups.. :))
    publikované: 22.07.2009 09:17:01 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Terč
    juj bola som nepochopena. To nie su moje slova, to je chlapsky nazor kamarata.
    MissEllie - cmuk bol naschval, ked rozlucenie zdrobneninami, tak poriadne..(:
    publikované: 22.07.2009 09:21:07 | autor: euterpe (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Duševná záletníčka
    Kurva z talianskeho "curva" znamená krivka, krivá čiara, ohyb, odskok. Takže duševná radodajka by znamenala, že v záujme rozdať sa svojim blížnym sa dobrá duša vydá aj na krivé chodníčky (?)
    Inak v slovníku sú ku kurve onakvé výrazy :) (lapikurkár)

    http://slovnik.juls.savba.sk/?w=kurva&s=exact&d=kssj4&d=psp&d=scs&d=sss&d=peciar&d=hssjV&d=obce&d=priezviska&ie=utf-8&oe=utf-8
    publikované: 22.07.2009 10:40:37 | autor: Bertranda (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Bertranda
    nu, okej, moja myslienka ma urcite muchy, uznavam..tak si rozmotala moju jazykovednu slucku a ahaho jak lahko :S

    hehe, slovnik je super vec, mne sa paci paskuda (:
    publikované: 22.07.2009 13:35:39 | autor: euterpe (e-mail, web, autorizovaný)
  6. curva aj v latine,
    prosím, zákruta, krivka....:-)))
    ...v Rači na trhu predáva zeleninu panička: Čo si prosenkáte....týmto začína a : Páčenko...na rozlúčku....
    ...horor!!!
    publikované: 22.07.2009 18:23:30 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. matahari
    heeej? aj ja som racanka, ktory pult od vchodu? ((:
    publikované: 22.07.2009 23:00:28 | autor: euterpe (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014