euterpe

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O dvoch deci,sebaspasení a Záhire

Mám chuť na dva deci. Je dolu v chladničke. Ale človek by nemal piť sám, dáva mu to nálepku alkoholika. A my sa tak radi nálepkujeme. Je to ako taký čip implementovaný priamo na čele. Pípame, keď prejdeme istú hranicu, obklopení nálepkovačmi. Chýba mi niekto. Len neviem kto.
TIK-TAK.

Naše hororové hodiny odbili jedným úderom pol jednej. Myslela som si, že po dvoch deci bieleho s človekom, s ktorým sa cítim fajn, zaspím ako malé dieťa, ktorému primiešali mak do Sunaru.Príliš veľa myšlienok, život príliš naruby. Noc je len ilúzia vytvorená spoločnosťou. Matrix. N krát n matrix. Viete ako si predstavíte ten 3x3? Ľahko. Predstavíte si nxn a dosadíte trojku. Staré dobré matfyzácke vtipy. Svet, v ktorom otcovia našich profesorov majú nočné mory v štýle - nachádzam sa v nekonečnorozmernom priestore a viem, že musím zrátať všetky bázové vektory. Iná morda.

TIK-TAK.

-Ja ti neviem. nejako sa moc angažuješ, čo sa týka Afganistanu. Svet nespasíš, spas aspoň sama seba.Sebectvo nie je zlé.
-A preto tento svet tak vyzerá
-Inak vyzerať nebude.
-Nezištnosť neexistuje.Každý, kto hodí korunu bezdomovcovi, si aspoň pomyslí, že mu to prinesie šťastie.Alebo čo.
-Blbosť.

TIK-TAK.
Vojna v Afganistane. Novinárka, ktorú vyhodili za to, že otvorila ústa proti sociálnym podnikom. Tutlanie. Zemetrasenie v haiti a tisícky mŕtvych. Cyklicky opakujúce sa predražené tendre. Hrabanie svíň pri koryte.Ťahy pred blížiacimi sa voľbami. Vraždy.
Človek len otvorí SME a je v ťažkej prdeli. Cíti sa zrazu taký maličký. Bezbranný. Jak taký hmyz na mucholapke osudu. Chvíľami sa cítim ako postava v Coelhovom Záhire. Zdeptaná tým, ako je na tom tento svet, a ako na tom nemôže nič zmeniť. Musela ísť do prostredia otvorenej vojny a okúsiť to. Možno nie najšťastnejšie riešenie. A možno treba práve vojnu pre pokoj v duši.Oxymoron alebo komplement?
Čo je riešenie? Radšej otvoriť HN a sledovať výnosovú krivku a ako sa má Euribor či štátne cenné papiere?Tváriť sa, že nič sa nedeje?
Som kvapkou v mori. Som zrnkom v piesku.
Jasné, že svet nespasím. Šak ja viem.

TIK-TAK.
Odbila jedna. Znova jedenkrát. Akoby sa čas ani nepohol. Jedna. Jedna. Ohol sa len kvôli mne. Aby som si mohla vychutnať túto dlhú prázdnotu a poriadne sa jej nadýchnuť. Niet nad čerstvú čiernu tmu. Lepšia než tatranský vzduch.
Maťo radí byť sebcom. Tomáš pre istotu už sebec je. Marek je slaboch.

TIK-TAK.
Mám chuť na dva deci. Je dolu v chladničke. Ale človek by nemal piť sám, dáva mu to nálepku alkoholika. A my sa tak radi nálepkujeme. Je to ako taký čip implementovaný priamo na čele. Pípame, keď prejdeme istú hranicu, obklopení nálepkovačmi.
Chýba mi niekto. Len neviem kto.
Dobrú noc.
TIK.


Zahir is a person or an object that has the power to create an obsession in everyone who sees it, so that the affected person perceives less and less of reality and more and more of the Zahir, at first only while asleep, then at all times.

amor fati | stály odkaz

Komentáre

  1. Niekto
    sa nám zamiloval a nevie po tom zaspať??????
    To je normálne .... :)))
    publikované: 16.01.2010 08:25:29 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. eneko
    ten bol dobryyy :)
    publikované: 16.01.2010 08:41:41 | autor: euterpe (e-mail, web, autorizovaný)
  3. "neobsessionuj" sa tolko
    veci a osoby su len take dolezite, aku dolezitost im dame my samy

    a kludne si nalej :-)
    publikované: 16.01.2010 14:34:23 | autor: LaLuz (e-mail, web, autorizovaný)
  4. jasne,euterpe,
    posluchni laluz a hned budes mat kyzenu nalepku:-))
    publikované: 16.01.2010 22:55:11 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  5. no taaaaaak...
    preco uz nic nepises??
    publikované: 19.10.2010 21:42:52 | autor: fragma (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014